tisdag 3 maj 2011

Årsmötesprotokoll

Här kommer ett mer utförligt skrivet årsmötesprotokoll. Fortfarande ojusterat. Stämmer detta med hur du uppfattade årsmötet? Om du vill lägga till eller ändra något så gå bara in på vår Facebook sida (den för VSSS) och lämna förslag till ändringar där :)




Protokoll
2011-01-25
 
Ordförande: Lena Lindström
Sekreterare: Sofia Tysklind Kling
Justerare: Marie Wisen Ulrika Macgregor´
Röstlängd: 11
 
1. Lena välkomnade deltagarna till årsmötet och hänvisade till stadgarna för en dagordning . Punkt ett är val av mötesordförande, sekreterare och två justerare. Mötet valde Lena Lindström som mötesordförande, Sofia Tysklind Kling som sekreterare och som justerare Marie Wisen samt Ulrika McGregor

2. Årsmötets utlysande
Årsmötet har utlysts i god tid på bloggen. Mötet beslöt att årsmötet var behörigt utlyst. 

3. Godkännande av dagordning 
Enligt stadgarna ska dagordningen i stadgarna användas. Vi konstaterade att under punkt 16, diskution om föreningens verksamhet, skulle diskutionen om föreningens vara, eller inte vara, passa. Därför beslöt vi att behandla punkt 16 direkt efter punkt 8 för att veta om behov fanns av ny styrelse. Med denna ändring godkändes dagordningen. 

4. Fastställande av röstlängd. 
Vi fastslog att 11 röstberättigade medlemmar fanns på plats. 

5. Styrelsens verksamhetsberättelse
Ingen skriftlig verksamhetsberättelse har sammanställts till årsmötet men verksamheten finns dokumenterad på bloggen. Utöver detta är det också värt att nämna att vi tappade ordförande under sommaren och att vi haft tre styrelsemöten. 
Styrelsen har också initierat en diskution om föreningens vara eller inte vara. 

6. Ekonomisk berättelse:
Det har köpts in en del material till utmaningar samt några verktyg att användas på träffarna. Mycket lite har hänt ekonomiskt under året och den avgående kassören har med aktuella kontoutdrag samt alla kvitton så att alla fick möjlighet att granska räkenskaperna. För att alla skulle kunna titta på räkenskaperna och ställa frågor i lugn och ro, ajournerades mötet för fika. 

7. Revisors berättelse:
Det finns ingen revisors berättelse då revisorn inte fått möjlighet att granska räkenskaperna. Eftersom alla årsmötesdeltagare fått möjlighet att själva granska räkenskaperna ansåg årsmötet sig redo att fatta beslut om ansvarsfrihet. 

8. Beslut om ansvarsfrihet. 
Eftersom föreningens tillgångar är i stort sett oförändrade sedan förra årsmötet och årsmötesdeltagarna granskat räkenskaperna beslutade årsmötet (styrelsen undantagen) att bevilja styrelsen ansvarsfrihet. Beslutet var enhälligt. 

16. Enligt dagordningen fastställd av årsmötet var det dags för punkt 16, diskution om föreningens verksamhet. En fråga har väckts, behöver vi ha en förening för att träffas?

Vi hade en lång diskussion och kom fram till att en förening inte var nödvändig utan att vi lika gärna kan träffas ändå. Årsmötet beslutade att lösa upp föreningen.   

Diskussionen fortsatte med hur vi ville att föreningens tillgångar ska användas. Gällande pengarna som finns i föreningen så ska vi handla för 750:- per träff som tillfaller de som kommer på träffarna och de pengar som blir kvar ska handlas upp på vår sommarträff den 18/6 och på olika sätt (goodiebags, utlottningar, priser, mat, fika) tillfalla deltagarna på träffen. Gällande verktygen så ska de finnas kvar i lokalen så länge det är möjligt för att vi som träffas där och pysslar ska kunna använda dom. Träffarna ska fortsatt ske i samarbete med NBV som bl.a. bekostar lokalen för träffarna. Det är även NBV som ordnar lokalbokning och ansvarar för skåpet vi har våra saker i. 

Årsmötet beslutade att använda upp pengarna under den kommande terminen och att verktygen ska finnas kvar i lokalen för fortsatt användning.

Beslut tas att kontot ska avslutas under 2011. Fram till dess har Malin Z rätt att avsluta kontot och ta ut pengarna.

Träffar under våren
Onsdagen den 16 feb
Tisdagen den 8 mars
Torsdagen den 14 april
Måndagen den 2 maj
Sommarträff den 18 juni
 

17. Ordföranden tackade för visat intresse och bra diskussioner och förklarade VSSS sista årsmöte för avslutat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar